Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
W piątek, 8 listopada, w naszej szkole wspólnie świętowaliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Była to świetna okazja do podkreślenia ogromnej roli śniadania w diecie dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym oraz przypomnienia 12 zasad zdrowego odżywiania. Śniadanie jest pierwszym posiłkiem dającym naszemu organizmowi zastrzyk energii po przebudzeniu. Dziecko po zjedzeniu zdrowego śniadania ma zarówno siłę, jak i ochotę na poznawanie świata, lepiej się koncentruje i nabywa nowe umiejętności. Przedszkolaki
i uczniowie z klas I-III, przy pomocy wychowawców i rodziców, przygotowali śniadanie. Wspólne spożywanie tego posiłku było okazją do wypróbowania przez dzieci nowych smaków i utrwalenia zasad zachowania się przy stole.
72-113 Krępsko
ul. Szkolna 2